***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Политолог: президентът е забравил, че не е център на властта. Първо видеообръщение на Пригожин след похода към Москва


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 22 август   

 

По думите му в спешни обстановки президентът има опция да играе доста сериозна роля, само че предвид на рецесиите от последните 2 години " президентската институция малко е не запомнила, че тя не е център на властта ".

Президентските пълномощия са едни и същи за всички президенти, единствено че те ги прекрояват по личната си кройка и упоритости, разяснява Атанас Радев в предаването " Преди всички " и насочи рецензии към конюнктурните промени в Конституцията.

Според него " доста по-драстични тематики " от Трети март вълнуват обществото сега.

Посланията на президента се насочат в посока някакъв вид политически реваншизъм, посочи Атанас Радев.

***

Денков и Зеленски се срещнаха в Гърция, на неофициалната вечеря, проведена от премиера Кириакос Мицотакис за водачите на страните от Западните Балкани и балканските страни от Евросъюза.

" Ползотворна полемика с премиера Николай Денков през вчерашния ден на Срещата на върха Украйна-Балкани. Обсъдихме по-нататъшното ни съдействие, сигурността в Черно море и обезпечаването на различни зърнени коридори ", написа Зеленски в обществената мрежа X.

***

Два месеца след опита за поход към Москва Евгений Пригожин разгласява първо свое видеообръщение в обществените мрежи. Предполага се, че клипът със основателя на „ Вагнер ” е бил сниман в Африка.

„ Работим. Температурата е +50 градуса по Целзий – тъкмо както ни харесва. „ Вагнер ” организира разузнаване и издирвателни дейности. Правим Русия велика на всички континенти, а Африка – по-свободна “.

***

„ Можех да печеля " - това бяха първите ѝ думи. Тя съжаляваше за пропуснатите благоприятни условия. Тя " правеше " мача. И имаше доста обстановки, в които при спокойна конюнктура – да кажем подготвителна, Нургюл щеше да ги осъществя с лекост ", съобщи Жеков.

***

Княгиня Калина е дала кръвна проба, съобщи секретарят на Симеон Сакскобургготски Явор Кирилов, написа Телеграф.

От Апелативна прокуратура – София, са безапелационни, че е отказала да даде кръвна проба за съществуване на алкохол в кръвта след случая в събота.

***

***

Да не се пропуща съществуващата сега опция за участието на Република Северна Македония в Европейски Съюз, която е от основно значение, е бил един от акцентите в диалога на премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, оповестяват от държавната пресслужба в Скопие.

***

Изпускането на вода в Тихия океан от авариралата АЕЦ " Фукушима " ще стартира в четвъртък, в случай че метеорологичните условия го разрешават, съобщи през днешния ден японският министър председател Фумио Кишида, представен от Франс прес.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР